Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους συνδικαλιστές

Να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση ενάντια στη συντρόφισσα Άννα Ασλανίδη
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους συνδικαλιστές  και τους αγωνιστές - Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

                Την Δευτέρα 11/9 στις 9.00 το πρωί  στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα εκδικαστεί μήνυση που έχει υποβάλει προϊστάμενη - τσιράκι  της Vodafone σε βάρος της  συντρόφισσας  Ασλανίδη Άννας, μέλος την Αντεπίθεσης Των Εργαζομένων.  Η συντρόφισσα  είναι εκλεγμένη από τους εργαζόμενους της εταιρίας Vodafone στο  ΔΣ του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus και του επιχειρησιακού ΠΑΣΕ Vodafone.

            H διοίκηση της Vodafone θορυβημένη από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων  στην 24ωρη απεργία την οποία είχε προκηρύξει το ΠΑΣΕ Vodafone στις 11/10/2013, έστειλε εξώδικο στο Δ.Σ. του Σωματείου   και επιπλέον προχώρησε σε μήνυση στη συντρόφισσα  Α. Ασλανίδη.  Συγκεκριμένα, την μήνυση κατέθεσε τότε τσιράκι της εργοδοσίας, η οποία μετά από λίγο διάστημα αναβαθμίστηκε σε προϊστάμενη, ισχυριζόμενη ψευδώς (προφανώς ύστερά από υποδείξεις της εργοδοσίας) ότι απωθήθηκε, χτυπήθηκε... ! Τέτοιες σκευωρίες είναι μέσα στην  πρακτική που χρησιμοποιούν διοικήσεις και εργοδότες για να χτυπήσουν τη συλλογική δράση των εργαζομένων, για να τσακίσουν  τις αντιστάσεις τους στοχεύοντας μάλιστα  στα πιο  πρωτοπόρα και αγωνιστικά  στοιχεία που υπάρχουν στο εργατικό κίνημα.
            `Όσον αφορά τη διοίκηση της Vodafone , έχουμε βιώσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το πραγματικό  πρόσωπό τους. Με δικαστικές προσφυγές ενάντια σε προκηρυγμένες απεργίες για να βγουν παράνομες και καταχρηστικές, με την οργάνωση απεργοσπαστικού μηχανισμού σε κάθε απεργία, με επιθέσεις εκπροσώπων της διοίκησης σε μέλη των απεργιακών επιτροπών, με αυθαίρετες μαζικές απολύσεις, προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου, άρνηση υπογραφής αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.ά. Η Διοίκηση της Vodafone πρόσφατα είχε σύρει τέσσερα μέλη του επιχειρησιακού Σωματείου ΠΑΣΕ Vodafone (μεταξύ τους και η Συντρόφισσα Άννα Άσλανίδη),  σε «πειθαρχικό» συμβούλιο λόγω του ότι οργάνωσαν τις μαζικότατες κινητοποιήσεις στο κτήριο της Vodafone στην Αδριανείου, ενάντια σε δύο απολύσεις.
                 Με τις αλλεπάλληλες διώξεις σε βάρος αγωνιστών που είναι αμέτρητες ,τις κατάπτυστες αποφάσεις του Αρείου Πάγου σε βάρος των εργαζομένων και τα μέτρα που ετοιμάζει η δωσίλογη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το  Κράτος  Έκτακτης Ανάγκης προσπαθούν να επιβάλλουν μια εργασιακή ζούγκλα χωρίς προηγούμενο. Αυτή η πρακτική είναι απαραίτητη για την εφαρμογή των Μνημονίων, είναι απαραίτητη για όλους τους εργοδότες και κυρίως για όλες τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες για να επιβάλλουν το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που θα μετατρέψει τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Η ποινικοποίηση των απεργιών και κάθε αγωνιστικής συνδικαλιστικής δράσης, και η καταστολή στους δρόμους είναι προαπαιτούμενο που πρέπει να εφαρμοστεί για να επιβληθούν οι   μειώσεις μισθών, οι ελαστικές/ δουλικές σχέσεις εργασίας, οι ομαδικές απολύσεις, και ο νέος Συνδικαλιστικός Νόμος που ετοιμάζουν.
            Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταδικαστεί κανένας Σύντροφός  με χαλκευμένες κατηγορίες της εργοδοσίας . Να οργανωθούμε μέσα στους χώρους δουλειάς μας και  να βάλουμε τέλος στα μνημόνια. 

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων