Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων του ομίλου Euromedica


Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων του ομίλου Euromedica
ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ!
Η «Αντεπίθεση των Εργαζομένων» στέκεται αλληλέγγυα και στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων του ομίλου Euromedica. Η Euromedica ανήκει στους μεγάλους ομίλους της ιδιωτικής υγείας. Μάλιστα δραστηριοποιείται και σε νέα πεδία όπως ο ιατρικός τουρισμός. Η εργοδοσία του ομίλου Euromedica, πιστή όπως και άλλες εργοδοσίες στις μνημονιακές πολιτικές, φροντίζει στην εποχή της κρίσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας και της εξαθλίωσης, να σφίγγει την θηλιά στον λαιμό των εργαζομένων. Τα τελευταία 7 χρόνια οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών, αφαίρεση δικαιωμάτων, εντατικοποίηση της εργασίας κ.α. Σε αυτές τις επιθέσεις ήρθε να προστεθεί και η μη καταβολή των μισθών τους. Η Euromedica τους χρωστά δεδουλευμένα από 4 έως και 10 μήνες! Έτσι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και από τις 10 Ιουλίου βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Στις 5 Ιουλίου, σε συνάντηση των εργαζομένων με την εργοδοσία, η τελευταία δεσμεύτηκε ότι στις 7 Ιούλη θα κατέβαλε τουλάχιστον έναν μισθό καθώς και το επίδομα αδείας. Ωστόσο στις 7 Ιούλη η εργοδοσία αδιαφόρησε και δεν κατέβαλε τίποτε. Έτσι οι εργαζόμενοι, αποφασισμένοι να στηρίξουν το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια και τη ζωή και ενάντια στην εξαθλίωσή τους, ξεκίνησαν με στάση εργασίας στις 10 Ιούλη και από τις 11 Ιούλη με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν εργαζόμενοι από Αθήνα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη. Στον Κυανό Σταυρό στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις το σύνολο των εργαζομένων, 250 στον αριθμό. Οι εργαζόμενοι καθημερινά συγκεντρώνονται έξω από το χώρο εργασίας τους και εκεί με συνέλευση αποφασίζουν την πορεία του αγώνα τους. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
Οι αντεργατικές και δόλιες πρακτικές των εργοδοτών μισο-νομιμοποιήθηκαν με την πρόσφατη αισχρή απόφαση 677/2017 του Αρείου Πάγου, με βάση την οποία «η καθυστέρηση καταβολής του μισθού δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας»! Την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, άλλοι τόσοι πληρώνονται πενιχρά και έναντι, η συγκεκριμένη απόφαση, δίνει το «πράσινο φως» σε εργοδότες/μαυραγορίτες να ξεσαλώσουν αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους, αλλά και να καταργήσει/εξαερώσει τον μισθό. Παλιοί και νέοι μνημονιακοί, τα επιτελεία τους, οι δικαστές τους, τα παπαγαλάκια τους είναι αδίστακτοι, μισάνθρωποι φασίστες και πρέπει να τους σταματήσουμε.


Αντεπίθεση των Εργαζομένων

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 2310265730, antepithesitonergazomenon.blogspot.com,       
                   mail: antepithesitonergazomenon@gmail.com