Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Κάτω τα χέρια απ' τους Συμβασιούχους!

Κάτω τα χέρια απ' τους Συμβασιούχους!
Καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Η κατάπτυστη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, έκρινε, ομόφωνα, αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την παράταση των συμβάσεων και  για την πληρωμή των συμβασιούχων, κατά πλειοψηφία. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι περίπου 15.000 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι, χρωστώντας τα λεφτά που έχουν δουλέψει γι' αυτά!

Την Τρίτη 20 Ιουνίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. συναντήθηκε με τον Υπ. Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος, εντελώς ξεδιάντροπα, παρουσίασε ένα "σχέδιο" της κυβέρνησης για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει, δήθεν τάχα,  τη δυνατότητα δίμηνων συμβάσεων στους Δήμους, που μετά την απόλυση τόσων εργαζόμενων θα έχουν σχεδόν κατακερματιστεί.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, αντιδρώντας σε όλη αυτήν την κατάσταση, έχουν προχωρήσει, ήδη, σε κατάληψη όλων των γκαράζ των Δήμων από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 18/6 έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου, καθώς επίσης, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22 του μηνός με αιτήματα:
  • Την άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, 
  • Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων,
  • Καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
 Η επαίσχυντη απόφαση του Ελεκτικού Συνεδρίου είναι προϊόν του μνημονιακού φασισμού που επέβαλαν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και που συνεχίζει επάξια η ξεπουλημένη κυβέρνηση του Τσίπρα και της παρέας του, αδιαφορώντας πλήρως για τις τύχες όλων αυτών των εργαζομένων.
Πρέπει όλοι να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους και να τον επεκτείνουμε σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Να βάλουμε ένα τέλος σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα. Να προχωρήσουμε σε δυναμικούς και μαχητικούς αγώνες, να οργανώσουμε Γενική Απεργία Διαρκείας, για να πέσει η δοτή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  ενάντια στα φρικτά αντεργατικά μέτρα, καταργώντας τα μνημόνιά τους στην πράξη.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 2310265730, antepithesitonergazomenon.blogspot.com,       
                   mail: antepithesitonergazomenon@gmail.com