Κυριακή 30 Απριλίου 2017

1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΕΓΝΑΤΙΑ με ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ


ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ Μόνιμη δουλειά για όλους τους Συμβασιούχους – Να πληρωθούν όλοι άμεσα Κάτω τα Μνημόνια και τα νέα αντεργατικά μέτρα
1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΕΓΝΑΤΙΑ με ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ
Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών επέβαλλαν στην μνημονιακή συγκυβέρνηση να επεκτείνει τις 8μηνες συμβάσεις στους Δήμους για όλο το 2016 και πρόσφατα για όλο το 2017. Όμως έφτασε ο Μάρτης του 2017 για να εκδώσουν εγκύκλιο που καθιστά για όλους (βλ. Δήμους) υποχρεωτική την εφαρμογή της παράτασης, ενώ δεν λύνουν το πρόβλημα του Ελεγκτικού Συμβουλίου που δεν υπογράφει τις πληρωμές, εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις των Μνημονιακών που δεν θέλουν να ακούν για εργαζόμενους με σταθερές σχέσεις εργασίας. Πατάνε σε 2 βάρκες. Τη μία που κάνει τον καλό απέναντι στους εργαζόμενους αλλά χωρίς να λύνει οριστικά και μόνιμα το πρόβλημα όπως όφειλε, και την άλλη που συμφωνεί και με τις απόψεις των «Μένουμε Ευρώπη» (Δήμαρχοι, όλα τα μνημονιακά κόμματα, τρόικα), δηλ. τις απαιτήσεις για απόλυση των συμβασιούχων και αποτροπή κάθε προοπτικής μονιμοποίησης εργαζομένων στους Δήμους και γενικά.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που επιβάλλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα, το 3ο και 4ο μνημόνιο και ετοιμάζουν την κατάργηση κάθε εργατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος με την β΄ αξιολόγηση, όπως και το ξεπούλημα ΔΕΗ, ΕΥΑΘ κτλ
- Συνάδελφοι, το πρώτο μέτωπο αγώνα όλων μας, είναι ενάντια στην Κυβέρνηση. Καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις τους. Μην αφήνουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν δουλική εκλογική πελατεία. Μόνο με σκληρούς αγώνες μπορούμε να επιβάλλουμε το Δίκιο μας, ενάντια στο «δίκιο» τοκογλύφων - εργοδοτών.
- Το δεύτερο μέτωπο είναι ενάντια στους Δημάρχους. Με μπροστάρηδες αυτούς της ΝΔ, έχουν κάνει το παν για να μην έχουν σταθερή σχέση εργασίας οι εργαζόμενοι και σε κάποιους δήμους προχώρησαν σε απολύσεις, παράτυπα και ετσιθελικά. Και αυτοί, κινητοποίησαν το Ελεγκτικό Συμβούλιο εναντίον των εργαζομένων. Αυτοί κρύβονται πίσω από την απληρωσιά και την ανασφάλεια, όπου απειλούν ακόμα και με διακοπή της ασφαλιστικής κάλυψης των Συμβασιούχων. Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, σημαίνει απολύσεις με άλλα λόγια.
Ενάντια σε αυτούς τους αιμοβόρους δημάρχους που το παίζουν «πρώτοι Μνημονιακοί» όποτε χτυπιούνται τα εργατικά συμφέροντα, για να έχουν όμηρους τους εργαζόμενους, ενώ «κατευθύνουν» αλλού λεφτά και όχι στην μισθοδοσία των εργαζομένων - να αγωνιστούμε δυναμικά. Με αποκλεισμούς δημαρχείων και επαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρι να δηλώσουν υποστήριξη στα αιτήματά μας.
Κυβέρνηση και δήμαρχοι δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που τα δημιουργούν. Στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, τον αγώνα και την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και της νεολαίας μπορούμε να κερδίσουμε.
- Να οργανωθούν επαναλαμβανόμενες απεργίες με κλιμάκωση σε Διαρκείας, με περιφρούρηση των χώρων δουλειάς, αποκλεισμούς των Δημαρχείων και διαδηλώσεις στην πόλη. Να παραλύσει η καθαριότητα - Να καλεστούν τα σωματεία ΟΤΑ και όλα τα εργατικά σωματεία της πόλης – η νεολαία και οι φοιτητικοί σύλλογοι, να στηρίξουν ενεργά τις κινητοποιήσεις. - Σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα, για να οργανώσουμε καλύτερα την δράση μας και να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις πιέσεις και απειλές.
Αγώνας για να μονιμοποιηθούν όλοι οι Συμβασιούχοι στους Δήμους και να πληρωθούν άμεσα. Γενική Απεργία Διαρκείας ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα-μνημόνια. Οι εκβιασμοί, η ομηρεία, η δουλοποίηση των εργαζομένων ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
: 2310265730, e-mail: antepithesi@okde.gr